Κατά το Σχολικό Έτος 2022-2023 λειτούργησε στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο- Γυμνάσιο Φλώρινας Όμιλος Αγιογραφίας, με τον τίτλο “Φως Χριστού φαίνει πάσι”.  Μετά την λήξη του σχολικού προγράμματος ημέρα Παρασκευή και ώρα 16.00 -18.00. Υπήρξε καθολική συμμετοχή των μαθητών την συγκεκριμένη ημέρα, καθ’ όλο το σχολικό έτος και δεν υπήρξαν απώλειες.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο, αφιέρωσαν ευχάριστα τον  ελεύθερο χρόνο και παρακολούθησαν προσεκτικά τα στάδια δημιουργίας της εικόνας.

Με τα πινέλα και τα χρώματα, στο Εργαστήριο της Αγιογραφίας του σχολείου μας προσπάθησαν να βελτιώσουν τις τεχνικές τους γνώσεις και δεξιότητες, να ολοκληρώσουν ο καθένας από 3 εικόνες του Χριστού, της Παναγίας, και των Αγίων. 

Καλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι ανάγκες των παιδιών με ιδιαίτερες ικανότητες και κλήσεις στην σπουδή της αγιογραφίας και κατά κάποιο τρόπο εκπληρώθηκαν οι στόχοι  του ομίλου. Κατά την υλοποίηση του προγράμματος του ομίλου τηρήθηκε το βιβλίο παρουσίας των μαθητών, όπου και καταχωρήθηκε αναλυτικά το περιεχόμενο του ομίλου.

Τα έργα των μαθητών εκτέθηκαν κατά την λήξη της σχολικής χρονιάς.

      Ο Εκπαιδευτικός του προγράμματος

     Δημήτριος Σκενδέρης  ΠΕ-01